Mesto zorganizovalo stretnutie so študentmi základných a stredných škôl

17.11.2009 Snina

Snina 16. novembra (TASR) - Mestská samospráva sa v súvislosti s výročím Nežnej revolúcie rozhodla dnešný deň venovať mládeži.
Predstavitelia mesta sa stretli so študentmi základných a stredných škôl na pôde mestského úradu, kde vzájomne komunikovali o novembrových dňoch spred 20 rokov, o súčasnej situácii, ale aj o ďalších zámeroch samosprávy v Snine, ktoré by mali mať dopad na život mladšej generácie. O 17.00 h by sa mali predstavitelia mesta a študenti spoločne so zástupcami cirkví stretnúť pri novom dvojramennom kríži symbolizujúcom Slovenskú republiku, ktorý bol osadený na ulici SNP.
\"V rámci tohto slávnostného aktu zástupcovia Mládežníckeho parlamentu prednesú Deklaráciu študentských práv. Následne si spolu so študentmi pripomenieme novembrové dni roku 1989 symbolickým zapálením sviečok, \" priblížila Anna Brečková z Mestského úradu v Snine. Súčasťou poobedňajšieho programu je aj posvätenie kríža predstaviteľmi rímskokatolíckej, gréckokatolíckej a pravoslávnej cirkvi. Ako uviedla, pre študentov je následne v dome kultúry pripravený koncert hudobnej skupiny Smola a hrušky.
Na mieste, kde dnes stojí asi štvormetrový kríž, bolo takmer 30 rokov delo z druhej svetovej vojny, ktoré mesto vrátilo vojenskému múzeu. Kríž zhotovila na vlastné náklady spoločnosť, ktorá realizuje strojársku výrobu na území Sniny.
 

Vyberte región